אם יש מכנה משותף רחב מספיק שיכול להכיל בתוכו כמעט את כל סוגי הנשים בעולם, זו כמובן הזיקה לטיפוח ציפורניים. אין כמעט אישה שלא רואה חשיבות בשמירה על יד מטופחת וציפורניים מסודרות. זו הסיבה שתחום הציפורניים מוכיח את עצמו כאחד מהשווקים היציבים ביותר בעולם הקוסמטיקה והטיפוח.
גידול וטיפוח ציפורניים הן לא משימות פשוטות כלל וכלל ואי לכך אנחנו עדים לצמיחה המרשימה של שוק בניית הציפורניים ולק הג'ל. עד לפני לא הרבה זמן השחקן הראשי במרחב הזה היה האקריל שעליו נפרט בכתבות הבאות. האקריל היה האמצעי הבלעדי שבו השתמשו לבניית ציפורניים לפני בואו של לק ג'ל. נשים רבות פיתחו אלרגיות שונות כתוצאה משימוש באבקת האקריל ובעקבות ההתוודעות לנזקים האפשריים שלה, החל פיתוח הג'ל אי שם בשנות השמונים. בעשור האחרון הפופולריות של הג'ל הרקיעה שחקים ומעמדו בשוק הזה התייצב על מדרגה גבוהה ומרשימה.
אז מה זה בעצם לק ג'ל? יתרונות וחסרונות לעיונכם
יתרונות השימוש בלק ג'ל
רשימת המרכיבים של לק מסוג ג'ל דומה לרשימת מרכיבים של לק מהדור הישן. מיזוג תרכובות של חומרים כימיים שלעיניים בלתי מדעיות יראו דומות אם לא זהות ללק הרגיל. ובכל זאת, הטכנולוגיה המתפתחת בכל תחומי החיים לא פסחה גם על תחום זה. לק ג'ל טומן בחובו שיפורים ותיקונים מהותיים ואלה באים לידי ביטוי בסדרה של יתרונות.
ראשית, הג'ל עשוי להחזיק על גבי הציפורן בין שבועיים עד לשלושה שבועות בניגוד ללק הרגיל שמתחיל להתפרק ולהתקלף כעבור מספר ימים. פרק הזמן תלוי במידת המקצועיות של הנחת החומר וברמת השומניות הטבעית של הציפורן. כלל האצבע אומר: ככל שהציפורן יותר שומנית, כך החומר ייתפס בצורה פחות טובה. ישנו מיעוט של נשים בעלות ציפורניים שומניות במיוחד שלק ג'ל לא מחזיק על ציפורניהן כלל.
יתרון שני הוא שיטת הייבוש. הלק ג'ל פותח בהתאמה לייבוש על ידי קרני UV. לבעלות המקצוע וכיום גם להרבה נשים פרטיות ישנה מכונה שולחנית קטנה שאליה מכניסים את היד ובחלקה העליון מותקנת נורת UV קבועה שמבטיחה שתוך פחות מחמש דקות הלק יבש לגמרי. מכונה כזו זמינה להזמנה באתרים כמו איביי בעלות של פחות מעשרים דולר. בזכות מהלך זה, נגמר עידן המריחות בזמן ההתייבשות, קלף חזק שתרם משמעותית למיצוב הגבוה של הלק ג'ל בשוק.
התרכובת הכימית של הג'ל מבטיחה רמת גימור מבריקה יותר מהלקים הרגילים ואולי הדבר החשוב ביותר הוא שהדיווחים על תגובות אלרגיות כתוצאה משימוש בלק ג'ל נמוכים יותר מאשר בקרב משתמשות האקריל.
מה החסרונות של לק ג'ל? והאם שימוש בלק ג'ל פוגע בציפורניים?
החיסרון המשמעותי ביותר הוא תהליך ההסרה. היכולת של הג'ל להחזיק בשלמותו על גבי הציפורן כל כך הרבה זמן היא אמנם יתרון בעת השימוש אך חסרון במידה ורוצים להפסיק את השימוש.
החומר המייצב בג'ל מתקבע על הציפורן ומתקשה מאד ועל כן צמר גפן ומסיר לק לא יספיקו על מנת להסירו. המשתמשת תאלץ להשרות את ציפורניה באצטון שידוע כבעל רשימה ארוכה של חסרונות בפני עצמו או שלחילופין טכנאית הציפורניים תשתמש בצבת מיוחדת המיועדת להסרה. כך או כך, לא מומלץ להסיר לק ג'ל באופן עצמאי מאחר וטמון בכך סיכון של קילוף ורידוד שכבות הציפורן הטבעית. בדיוק מסוג הדברים שמחלישים את הציפורן ומדקקים אותה.
חיסרון נוסף הוא המחיר. טכנולוגיה חדשנית עולה כסף ומטבע הדברים לק ג'ל עולה משמעותית יותר מלק רגיל. בקבוקון של לק ג'ל יעלה במקרה הטוב פי שניים או שלוש מעלות בקבוק של לק רגיל. אצל טכנאיות הציפורניים עלות הטיפול המתחדש בג'ל היא מסביב למאה שקלים פחות או יותר ותדירות החידוש היא כאמור בין שבועיים לשלושה שבועות.
חיסרון נוסף הוא ההשפעות המצטברות של הג'ל על הציפורן. אמנם הדיווחים מראים כי ההשפעות ההרסניות של הג'ל על הציפורן הן נמוכות יותר מאלו של האקריל אך גם הג'ל מחליש ושוחק אותה לאורך הזמן, במיוחד במקרה שמרבים להסיר אותו ועל אחת כמה וכמה אם מסירים באופן לא מקצועי.
גורמי סיכון נוספים הם קרני הUV של מכונת הייבוש שמזיקים ככל חשיפה לקרני UV, כמו הימצאות בשמש בלא מסנן קרינה.
סיכון אפשרי נוסף הוא הגיינה לקויה אצל טכנאית הציפורניים / מניקוריסטית, דבר שיכול להוביל לדלקות, פטריות, זיהומים ועוד. חשוב מאד לבצע בחירה מושכלת של אשת מקצוע ולהיות בפיקוח ובקרה על מידת המקצועיות שלה. אם קיימת בקרבכם התלבטות אודות המתודה הכי פחות מזיקה לטיפוח הציפורניים וצביעתן, המוצר בעל שיעור הנזק הנמוך ביותר הוא הלק הרגיל מהדור הישן.
למידע המלא לגבי פיקוח ומשנה זהירות בעת שימוש במוצרי טיפוח ציפורניים אנו ממליצים להתעדכן בדף ה FDA שמוקדש לנושא.