שאלות ותשובות בנושא סרטן מסוג לימפומה אנאפלסטית של התאים הגדולים הקשור לשתלי הגדלת חזה – Breast Implant-Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma – BIA-ALCL
מבוסס על מידע מאתר ה – FDA.
מה ידוע עד כה ל – FDA אודות סרטן מסוג לימפומה אנאפלסטית של התאים הגדולים הקשור לשתלי הגדלת חזה (BIA-ALCL)?
ארגון הבריאות העולמי מגדיר את BIA-ALCL כסרטן מסוג לימפומה של תאי T העלול להתפתח בעקבות שתלי הגדלת חזה. נכון לעכשיו רוב המידע שנאסף מראה שה- BIA-ALCL שכיח יותר בשימוש בשתלי חזה בעלי מרקם מחוספס במעטפת החיצונית של השתל, מאשר שתלי חזה בעלי מרקם חלק.
מהי לימפומה אנאפלסטית של תאים גדולים הקשור לשתלי הגדלת חזה – BIA-ALCL, האם זהו סוג של סרטן השד?
לפי ארגון הבריאות עולמי, BIA-ALCL הינו סרטן מסוג לימפומה של תאי T העלול להתפתח בעקבות השימוש בשתלים להגדלת חזה. לימפומה אנאפלסטית של תאים גדולים הינו סרטן מסוג לימפומה שאינה הודג'קין – non-Hodgkin's lymphoma – סרטן בתאים של מערכת החיסון. סרטן זה עלול לבוא לידי ביטוי במקומות שונים של הגוף, כולל בבלוטות הלימפה ובעור. אף על פי שה – BIA-ALCL נמצא לרוב באיזור החזה של אנשים עם שתלי חזה, זהו אינו סרטן השד.
מהי השכיחות של BIA-ALCL?
חלק מהפרסומים האחרונים בספרות המקצועית מנסים לקבוע את הערכת הסיכון לחלות ב-BIA-ALCL. באנשים עם שתלים בעלי מעטפת מחוספסת, בהתבסס על הנתונים שנאספו עד כה, ההערכות נעות בין 1 ל – 3817 השתלות, ועד 1 ל – 30,000 השתלות.
מהם הסימטומים של לימפומה אנאפלסטית של התאים הגדולים הקשור לשתלי הגדלת חזה – BIA-ALCL
הסימפטומים העיקריים של BIA-ALCL הינם נוכחות של נפיחות או כאבים באיזור שתל החזה. סימטומים אלו עלולים להופיע לאחר החלמה מלאה של חתכי הניתוח, לעתים קרובות שנים לאחר הניתוח. לפי הערכות של נותני שירותי בריאות, לעתים קרובות נצפית נוכחות של נוזלים מסביב לשתל הגדלת החזה (סרומה). חלק מהמטופלים מדווחים על נוכחות של גוש מתחת לעור, או במעטפת הקפסולה שסביב השתל.
היכן בחזה נמצא BIA-ALCL ?
בתיאורי המקרה המדווחים בספרות, BIA-ALCL בדרך כלל נמצא בנוזלים המקיפים את השתל (סרומה) ובסיבי הקפסולה העוטפת את השתל, ולא ברקמת השד עצמו.
האם לטקסטורת מעטפת השתל יש השפעה על רמת הסיכון לחלות ב – BIA-ALCL?
בשלב זה, המידע שנאסף מצביע על כך של BIA-ALCL מופיע לעתים תדירות יותר באנשים עם שתל בעל טקסטורת מעטפת חיצונית מחוספסת, מאשר באלו עם שתל בעל מעטפת חלקה. למרות שיש צורך לאסוף מידע נוסף בנושא.
האם סוג מילוי השתל – סיליקון לעומת מי מלח – משפיע על הסיכון לחלות ב- BIA-ALCL?
בהתבסס על המידע הזמין נכון לעכשיו, לסוג מילוי השתל אין השפעה על רמת הסיכון לחלות במחלה, אולם יש צורך במחקרים נוספים על מנת לבסס השערה זו.
מה צריכים נותני שירותי רפואה ופציינטים לעשות בנידון?
רשות ה – FDA ממליצה שנותני שירותי הרפואה בתחום ימשיכו להעניק למטופליהם שיגרת מעקב ותמיכה. BIA-ALCL מתגלה לרוב במטופלים העוברים פרוצדורות החלפת שתלים בעקבות סיבוכים מאוחרים בשתל וסביבתו כגון: הופעת נוזלים (סרומה), כאבים, גושים, נפיחות ואי סימטריה.
נכון לתאריך כתיבת המאמר, הסרת שתלים בפציינטים ללא כל סימפטומים, או סוג אחר של א-נורמליות, אינה מומלצת.
אני שוקל/ת לבצע הגדלת חזה, מה עלי לעשות?
מומלץ כי אנשים השוקלים לבצע ניתוח הגדלת חזה, או כל פרוצדורה אחרת המערבת השתלת שתלי חזה, יקראו חומרים נוספים בנושא ויתייעצו עם הרופא המטפל בנוגע לתועלות והסיכונים הכרוכים בפרוצדורה.
מידע מועיל נוסף בנושא שתלים להגדלת חזה ניתן למצוא בקישור הבא.
היכן ניתן למצוא מידע נוסף בנושא?
מידע נוסף ניתן למצוא בקישורים הבאים:
https://www.surgery.org/sites/default/files/BIA-ALCL-Talking-Points-2-13-19.pdf
FDA Breast Implant Information
המאמר מבוסס על מידע מאתר ה – FDA בקישורים הבאים >
https://www.fda.gov/MedicalDevices/ProductsandMedicalProcedures/ImplantsandProsthetics/BreastImplants/ucm241086.htm
המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. השימוש באתר או הסתמכות על האמור בו הינה על אחריותם המלאה והבלעדית של המשתמשים.